Ivana Plechatá: Pacientské organizace vítají návrat exministra Adama Vojtěcha

Ivana Plechatá: Pacientské organizace vítají návrat exministra Adama Vojtěcha

Jakkoliv je časté střídání ministrů zdravotnictví nezdravé a mnohý z nás nevěřícně kroutí hlavou, nominace Adama Vojtěcha je z variant možného, tou lepší volbou. Pokud k tomu přistoupíme pragmaticky, tak jde o člověka znalého resortu, pracovitého a ve zdravotnictví se orientovaného, který dokonce může i něco užitečného dopracovat v tom krátkém čase, co zbývá do voleb.

„Pokud si mohu jako zástupce pacientské organizace dovolit i emocionálnější komentář, tak mi to dává naději, že se s námi jako zástupci pacientů bude na ministerstvu zdravotnictví možná opět někdo bavit. Adamu Vojtěchovi rozhodně nikdo nemohl vyčítat, že ho nezajímala témata pacientů a jejich zástupců v pacientských a podpůrných organizacích. Také nyní je celá řada témat, důležitých pro společnost, která jsou nepolitická a o kterých je třeba mluvit. Jedním z nich je určitě návrat lidí k prevenci a preventivním vyšetřením a dalším zvládnutí náporu pacientů v segmentech, kde byla péče v době covidové utlumena,“ uvedla ke zprávě o návratu Adama Vojtěcha do čela resortu Ivana Plechatá z iniciativy Diagnóza zdravotnictví a platformy Hlas onkologických pacientů

Staronový ministr zdravotnictví tak bude moci dotáhnout do konce věci, kterých mu bylo při odchodu v loňském roce líto. Mimo jiné jde o důležitou novelu zákona o veřejném zdravotním pojištění, o které mluvil v březnovém podcastu Diagnóza zdravotnictví.

CP-235357